Барселона най-накрая победи

9848
Барселона най-накрая победи

Барселона постигна много трудна, но изключително важна победа срещу Атлетик Билбао с 2:1 и запази интригата в испанското първенство. Феновете на "Камп Ноу" бяха на път да преживеят още едно разочарование след поредицата от лоши резултати. Възпитаниците на Херардо Мартино изоставаха в резултата до 71-ата минута, но след голове на Педро (71) и Меси (74) успяха да победят. Въпреки гола си, звездата на Барселона Меси записа пореден слаб мач, в който беше доста пасивен на терена.

За гостите от Билбао се разписа Ариц Адурис. Баските изиграха силен мач и дори можеха да изравнят в последната минута, но Хавиер Масчерано блокира удар на оставения абсолютно сам в наказателното поле Микел Рико.

Ще каже ли Лео Меси "сбогом" на Барселона?

С приближаването на края на сезона и предстоящия летен трансферен прозорец, въпросът дали голямата звезда на „Барселона” Ле...

Още в първите минути на двубоя си пролича, че баските няма да се дадат лесно на каталунците. В 18-ата минута Лионел Меси вкара гол, но той бе отменен заради засада. В 30-ата минута гостите стигнаха до първата сериозна опасност в мача. Адурис стреля много красиво със задна ножица, Пинто не помръдна, но ударът му нацели гредата. В ответната атака каталунците също нацелиха греда. Педро пусна към свободния Алексис, който нацели напречния стълб.

След почивката Атлетик продължи с натиска. В 50-ата минута това даде резултат и гостите поведоха. Марк Бартра загуби топката, давайки възможност на Адурис да напредне и с разстреля Пинто за 0:1.

След попадението възпитаниците на Тата Мартино изпаднаха в истински шок. Педро изскочи сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, пропускайки да изравни.

В 72-ата минута каталунците все пак стигнаха до 1:1. Дани Алвеш влезе в наказателното поле, подавайки към Алексис, който опита да стреля, но топката отиде към Педро, който засече и би право във вратата на гостите.

"Ас": Барса продава Меси след Мондиала

Барселона възнамерява да разгледа варианта с продажбата на най-голямата си звезда – Лео Меси, след края на световното първенство ...

Две минути по-късно Лионел Меси бе фаулиран пред накaзателното поле. Аржентинецът изпълни фаула, вкарвайки за 2:1.

Така след изиграването на срещата Барса отново се върна на 4 точки зад лидера Атлетико Мадрид и измести от втората позиция Реал мадрид, но "белите" са с мач по-малко. Атлетик Билбао остава на 4-о място, но разликата със Севиля вече е само 3 точки, а в следващия кръг предстои директен сблъсък между двата тима на "Сан Мамес".

 

 

Вияш-Боаш отрече за преговори с Барселона

Треньорът на Зенит (Санкт Петербург) Андре Вияш-Боаш опроверга слуховете, които го свързват с треньорския пост на Барселона. Португалец...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com