Бенфика излъга Ювентус, но италианците запазиха шанс за реванша

9660
Бенфика излъга Ювентус, но италианците запазиха шанс за реванша
Снимка: Getty Images/Guliver

Португалският гранд „Бенфика”, който вече спечели 33-та титла на страната си, успя да победи италианския шампион „Ювентус” в първия мач от полуфиналния сблъсък между двата отбора. Резултатът 2:1 обаче дава сериозни шансове и на италианците за реванша, тъй като те имат гол на чужд терен.

Мачът започна вихрено за „Бенфика” – още във 2-рата минута централният защитник на португалците Езекил Гарай откри резултата след удар с глава. Това беше и вторият най-бърз гол в Лига Европа тази година, след попадението на Кейта от „Лацио” срещу „Лудогорец” на осминафиналите. В ситуацията фатално сбърка Леонардо Бонучи, а и Джанлуиджи Буфон като че ли можеше да реагира малко по-добре, но голът беше факт.

Бенфика - Ювентус и испански сблъсък на полуфиналите в Лига Европа

Интересни двойки предложи жребият за полуфиналите в Лига Европа. В единия сблъсък ще се срещнат легендарните Ювентус и Бенфика, като пъ...

Попадението активизира докамините и Сюлеймани имаше добър шанс за втори гол след атака отляво, но стреля в аут. Чак след 25-тата минута Юве се посъвзе, като най-активен беше Карлос Тевес, но защитата в червено не допусна изравняване до почивката.

През второто полувреме „Ювентус” тръгна по-смело в атака, но Артур спаси удар с глава на излезлия сам срещу него Вучинич, а Макси Перейра пресече в последния момент пред празната врата центриране на Стефан Лихтщайнер, което отиваше на крака на Клаудио Маркизио.

Логичното се случи в 72-рата минута, когато Карлос Тевес вкара първия си гол в Европа, откакто играеше в „Манчестър Юнайтед”. Това стана след добро връщане на Квадво Асамоа към Тевес, който залъга двама защитници, че ще стреля, освободи се и прокара топката между краката на Артур – 1:1.

Голът разстрои португалците, но „Ювентус” като че ли повярва твърде много, че си е свършил работата и в 83-тата минута „Бенфика” поведе отново. Това стана след като Кавалейро пропусна хитро пас към Лима, който от движение буквално разстреля Буфон с удар право под гредата в горния ляв ъгъл – 2:1. Веднага след това Маркович за малко не вкара трети гол с удар по земя от дъгата на наказателното поле.

Минута преди края на мача Артур спаси 100% шанс на Маркизио, който получи възможност да стреля след като двама защитници на „Бенфика” се сблъскаха в наказателното поле и топката отиде в останалия сам халф на Юве, но той не можа да стане герой за своите. А буквално в последната минута Иван Кавалейро също можеше да вкара, но головият му удар беше блокиран от Бонучи.

Четвъртфиналните реванши в Лига Европа - под знака на Валенсия

Участниците в предпоследната фаза на Лига Европа вече са известни. Дали заради класа, дали заради прищявка на съдбата това са само отбо...

СТАТИСТИКА

БЕНФИКА: Артур; Макси Перейра, Луизао, Езекил Гарай, Гилерме Сикуейра; Енцо Перес, Андре Гомеш (82' Иван Кавалейро), Миралем Сюлеймани (60’ Андре Алмейда), Лазар Маркович; Родриго, Оскар Кардозо (62’ Лима)

Треньор: Жорже Жесус

ЮВЕНТУС: Джанлуиджи Буфон; Стефан Лихтщайнер, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Мартин Касерес;  Андреа Пирло, Клаудио Маркизио, Квадво Асамоа, Пол Погба; Карлос Тевес (82' Пабло Освалдо), Мирко Вучинич (65’ Себастиян Джовинко)

Треньор: Антонио Конте

Бенфика си подсигури 1/2-финала още в Холандия

  Бенфика си подсигури 1/2-финала още в Холандия Бенфика направи голяма крачка към 1/2-финалите в Лига Европа. Отборът на Жорже ...

Стадион: „Луш”, Лисабон

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com