Блатер: Мондиал 2010 бе сбъднатата мечта на Мандела

17941
Блатер: Мондиал 2010 бе сбъднатата мечта на Мандела
Снимка: Getty Images/Guliver

ФИФА разпореди минута мълчание по време на предстоящите футболни срещи, както и спусна флаговете в памет на Нелсън Мандела. Президентът на ФИФА, Сеп Блатер, определи Мандела като „човек на народа“ и написа изявление в официалния сайт на организацията.

 „Нелсън Мандела ще остане в сърцата ни завинаги. Забележителната му борба срещу подтисничеството, невероятната му харизма и позитивно отношение ще живеят у нас завинаги. Нашето уважение към неговата памет ще се изрази с минута мълчание в предстоящите национални футболни срещи, както и със спускане на флаговете на всички 209 страни-членки на ФИФА в централата ни.

Думите на Нелсън Мандела отекват във времето

Нелсън Мандела съблазняваше зрителите с остроумието си и често ги караше да се замислят със своите наблюдения. Франс прес публикува няк...

Поднасям искрените си съболезнования към един от най-великите хуманисти на нашето време и скъп мой приятел. Аз споделях неговите убеждения, че футболът помирява обединява хората .

Когато бе почетен и бурно аплодиран от публиката на стадиона в Йоханесбург на 11-ти юли 2010г., се видя, че той е техен идол, че хората го носят в сърцата си. Това бе един от най-емоционалните моменти, които съм преживявал. За него Световното първенство в ЮАР бе сбъдната мечта“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com