Челси триумфира за Купата на лигата и взе реванш от Тотнъм

28283
Челси триумфира за Купата на лигата и взе реванш от Тотнъм

Играчите на Челси вече могат да се похвалят с първи трофей за сезона, след като стигнаха до отлично изкован успех с 2:0 срещу Тотнъм във финала за Купата на Лигата (Кепитъл Уан Къп).

Това беше своеобразен реванш на "сините" над лондонския съперник, след като през 2008 година Челси беше на прага да спечели отново Купата, но тогава Бербатов отбеляза от дузпа за 1:1, а в продълженията Джонатан Уудгейт вкара за последния трофей във витрината на "шпорите".

ВИДЕО: Вратарят на Арсенал сънува кошмари заради "демона" Бербатов

Суперлативите за българския нападател Димитър Бербатов не спират в световен мащаб, след като българинът поведе своя Монако към паметен ...

Днешният успех е под №5 в турнира за Челси, който вече може да се похвали с 27 отличия. Моуриньо пък защити думите си, че финалът с Тотнъм е от изключително значение, спечелвайки втория си трофей от надпреварата. През 2005 година той също спечели, като това беше първа купа за Специалния с лондонския гранд.

Иначе двубоят се разви точно по вкуса на португалския специалист, като в края на първото полувреме капитанът Джон Тери изведе своите напред след разбъркване и удар, минал през куп футболисти - 1:0.

Всичко в мача беше решено в 56', когато Сеск изведе Коща в наказателното поле, бразилецът с испански паспорт скъси много ъгъла за удар и пробва остро центриране, но Уокър в опита си да блокира прати коженото кълбо в собствената си врата - 2:0.

Още спортни новини по света и у нас четете в Sportline.bg

Бербагол получи висока оценка от най-високото равнище в Европа

Сайтът на европейската футболна централа УЕФА засипа със суперлативи играта на българския нападател Димитър Бербатов в осминафиналите о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят