Челси удържа стратегическо равенство срещу Манчестър Сити

38300
Челси удържа стратегическо равенство срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборът на Челси успя да стигне до много важно равенство срещу Манчестър Сити в битката за титлата във Висшата лига на Англия. Сините не допуснаха първа загуба за сезона като домакин, но след десет поредни победи у дома за пръв път не взеха трите точки, което обаче със сигурност не ги натъжава ни най-малко, защото запазиха аванса си от пет точки пред Сити на върха в Англия.

Първото полувреме премина при оспорвана тактическа битка, като малко по-добре стояха „гражданите”. Разликата беше в присъствието на Серхио Агуеро в предни позиции за тях, докато при Челси се усещаше липсата на наказания Диего Коща. Именно пред Агуеро се откриха най-добрите шансове, като най-чистото положение беше след половин час игра, когато Джон Тери се подхлъзна и аржентинецът излезе сам срещу Тибо Куртоа по диагонала, но ударът му отиде в аут.

Заплаха от фалит тегне над Левски

1 700 000 лв дължи Левски към края на 2014-та година и това може да коства лиценза на клуба за следващия сезон. Такива опасения изрази...

И както мачът си вървеше леко приспивно, Лоик Реми откри резултата в 41-вата минута след страхотна комбинация – пас на Бранислав Иванович от фланга, моментално подаване от въздуха на Еден Азар в малкото наказателно поле и там Реми от три метра не можеше да сбърка – 1:0. Отговорът на Сити беше светкавичен – минута преди края на полувремето Куртоа излезе неразчетено, не изби добре центриране на Хесус Навас, Агуеро стреля от въздуха и Давид Силва направи голова пресечка – 1:1.

През второто полувреме Сити натисна, но Челси се бранеше отлично и не даваше шансове. 15 минути преди края в игра за гостите се появи легендата на сините Франк Лампард. Именно той изравни за Сити при 1:1 в първия шампионатен мач между двата отбора през есента, попарвайки бившия си отбор. Сега обаче равенството си остана и крайният резултат, което беше напълно по вкуса на Жозе Моуриньо и играчите му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com