Челси завърши годината като лидер в Англия, Сити изпусна питомното*

84215
Челси завърши годината като лидер в Англия, Сити изпусна питомното*
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборът на Челси направи грешна стъпка при гостуването на четвъртия във Висшата лига Саутхямптън и завърши само 1:1. С това тимът на Жозе Моуриньо позволи на шампионите от Манчестър Сити да скъсят разликата на върха на само една точка, ако победят. Сити водеше като домакин с 2:0 на Бърнли на полувремето, но допусна изненадващо аутайсдерът и предпоследен в класирането тим на гостите да направи частичен обрат.

Челси определено срещна затруднения срещу Саутхямптън, като "светците" бяха по-активни в началото и поведоха след светкавична атака и гол на Мане, който с лекота прехвърли Тибо Куртоа. В самия край на полувремето Еден Азар изравни с диагонален удар в долния ляв ъгъл, след като излъга двама защитници на домакините. В края на мача Саутхямптън остана с човек по-малко, но удържа.

Яя Туре е фаворит за втора награда "Най-добър футболист на Африка"

Полузащитникът на Кот д'Ивоар Яя Туре се превърна във втория футболист, печелил престижната награда на Купата на африканските нации з...

В дербито на кръга Манчестър Юнайтед записа пети пореден мач без победа над Тотнъм, след като завърши 0:0 в гостуването на "Уайт Харт Лейн". "Червените дяволи" бяха безспорно по-добрият тим през първото полувреме, но тънка засада на Фалкао не позволи голов удар на Фил Джоунс да бъде признат, а Хуан Мата удари греда от пряк свободен удар, след което Влад Кирикеш изчисти току под носа на Робин Ван Перси. През втората част "шпорите" изравниха нещата и на свой ред имаха добри шансове, като при най-добрата Хари Кейн изведе Райън Мейсън сам срещу Давид Де Хеа, но младият халф на лондончани стреля отчайващо неточно над гредата. Мата също имаше златен шанс след отличен пас на Рафаел, но от осем-девет метра разстояние пробва да прехвърли стадиона.

Така, след последния за годината кръг във Висшата лига, Челси все още е на върха с 46 точки, пред Манчестър Сити с 43 и Манчестър Юнайтед с 36 пункта.

* Информацията е актуализирана към 18:55.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com