"Газпром" изтегля милионите си от футбола, гръмна "Билд"

65472
"Газпром" изтегля милионите си от футбола, гръмна "Билд"

Руският енергиен гигант "Газпром" може да преустанови футболните си инвестиции из цяла Европа, прогнозира германският "Билд". Изданието се позовава на изпълнителния директор на компанията Алексей Милер, който наскоро заяви пред държавната телевизия в родината си, че "Газпром" е готов за рязка промяна на курса заради снакциите от Европейския съюз. Друг мотив за пренасочване на инвестициите е провалът на проекта "Южен поток" и ниските цени на петрола.

Според "Билд" има голяма вероятност руският гигант да се изтегли от германския Шалке 04, където е генерален спонсор от 2007 г. насам. В момента тимът от индустриалната област Рур получава по 15 млн. евро гарантирани пари на сезон, а при спечелени трофеи сумата може да набъбне до 25 млн. евро годишно. Договорът за сътрудничество с "Газпром" е до 2017 г., но може да бъде прекъснат по-рано, ако руснаците го поискат, пише "Преса".

Преговорите за намаляване на цената на руския газ за Турция се водят от Александър Медведев

Преговорите за намаляване на цената руския газ за Турция се водят в Анкара от заместник-ръководителя на Газпром Александър Медведев, ин...

Енергийната компания е основен финансов благодетел и на сръбския Цървена звезда. Бившият еврошампион от Белград получава по 4 млн. евро на сезон, като доскоро се твърдеше, че "Газпром" може да стане собственик на клуба срещу инвестиция от 100 млн. евро. Засега руснаците ще запазят контролния пакет акции само в домашния Зенит (Санкт Петербург).

Отделно една от най-богатите руски фирми е спонсор на УЕФА и ФИФА съответно за Шампионската лига и световните първенства. У нас "Левски" беше близо до договор с "Газпром", но след промяната на плановете за "Южен поток" подобна сделка изглежда твърде нереалистична.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com