Гол и контузия за Бербо, срам за Монако срещу Гинган

14729
Гол и контузия за Бербо, срам за Монако срещу Гинган
Снимка: Getty Images/Guliver

Гинган се класира на финал за Купата на Франция. 17-ият в класирането на Лига 1 и борещ се за спасение от изпадане тим буквално направи за смях пълния със скъпоплатени звезди Монако и го би с 3:1 след продължения в полуфинална битка. Редовното време завърши 1:1. Само Родригес и Моутиньо струват на руския богаташ Риболовлев 70 милиона евро. Сега Гинган ще срещне Рен на финала за трофея. Мачът ще се играе на "Стад дьо Франс", а спечелилият го тим ще получи квота за Лига Европа.

Домакините започнаха много агресивно и натиснаха съперника в собствената му половина. В 7-ата минута Мустафа Ятабаре съобразително засече центриране от фаул на Стефан Ланжил и буквално пред ръцете на неубедителния страж на “монегаските” Ромеро откри резултата – 1:0 за Гинган!

Григор и Бербатов делят един хотел в Монте Карло

Двама от най-известните български спортисти Григор Димитров и Димитър Бербатов се събраха в един хотел, пише "Стандарт". Тенисист номер...

Димитър Бербатов успя да изравни в 36-ата минута, след като в свой стил изпрати топката в мрежата. Фабиньо проби на скорост отдясно и почти от аутлинията върна остро към голмайстора. Митко засече паса от около шест метра и простреля стража на домакините Самаса за 1:1. Това беше гол №5 за българина във Франция (2 в първенството и 3 за Купата).

Домакините се държаха мъжки и до края търсеха успеха срещу доста по-класния съперник. По принцип домакините са отбора с най-слабото нападение във френското първенство, като имат едва 29 отбелязани гола и заемат 17-о място - твърде близо до зоната за изпадащите.

Футболистите на Гинган се хвърлиха в атаки веднага след почивката, но не успяха да преодолеят ветераните в защитата на гостите Карвальо и Абидал. В 64-ата минута Клауди Раниери реши да извади от игра Бербатов, който получи и контузия. На мястото на българина се появи Емануел Ривиер. След като напусна терена Митко взе от лекаря торбичка с лед и я постави на крака си. Все още не се знае колко тежка е травмата на голмайстора. Този ход на италианския треньор с вкарването на Ривиер в игра обаче се оказа погрешен, защото “монегаските” така и не успяха да сътворят нищо интересно пред вратата на Самаса.

Мачът стигна до продължения. В тях треньорът на домакините Жослен Гурвенек направи гениален ход и пусна жокерите си Фатих Атик и Тибо Жирес. Именно резервите се превърнаха в архитектите на победата. Дребничкият Жирес проби отляво в 112-ата минута и центрира към оставения непокрит в пеналта турчин, който засече топката в мрежата за 2:1. Неубедително се намеси и стражът на гостите Серхио Ромеро. В 117-ата минута отново Жирес асистира на Ятабаре след бърза контраака, малиецът хладнокръвно се разписа за крайното 3:1 и влуди 18 000 ултраси по трибуните на стадиона.

СТАТИСТИКА:

Мексикански клуб дава 3,5 млн. евро за Бербатов

Мексиканският Крус Асул иска да привлече Димитър Бербатов. Според goal.com през лятото ацтеките ще се опитат да подпишат с българина ср...

1/2-финал за Купата на Франция

ГИНГАН - МОНАКО 3:1

1:0 Мустафа Ятабаре (7)

1:1 Димитър Бербатов (36)

2:1 Фатих Атик (112)

Бербо №1 на март в анкета на феновете

Българският нападател на Монако Димитър Бербатов получи поредното признание в кариерата си. Този път то идва от почитателите на френски...

3:1 Мустафа Ятабаре (117)

ГИНГАН: Самаса, Мартинс-Перейра, Сорбон, Кербрат, Левейе, Диало, Ланжил (109 Жирес), Сахаре, Беавю (103 Атик), Ятабаре, Мандан (83 Дуниама)

Треньор: Жослен Гурвенек

МОНАКО: Ромеро, Карвальо, Раджи, Абидал, Фабиньо, Тулалан, Жоао Моутиньо, Карасо (73 Кондогбия), Хамес Родригес, Жермен (91 Мартиал), Бeрбатов (64 Ривиер)

Треньор: Клаудио Раниери

Бербо №1 на март в анкета на феновете

Българският нападател на Монако Димитър Бербатов получи поредното признание в кариерата си. Този път то идва от почитателите на френски...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят