Италианците треперят от "моралния кодекс" на Прандели

6945
Италианците треперят от "моралния кодекс" на Прандели
Снимка: Getty Images/Guliver

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели размаха пръст пред играчите, които ще вземат  участие на световното първенство в Бразилия. Специалистът предупреди звездите си, че не е отменил моралния кодекс на „адзурите“.

Един от принципите на Прандели за работа в националния отбор е да отстранява играчите , които са се провинили в нарушение на дисциплината на терена и извън него. Специалистът подчертава, че липсата на дисциплина в последните седмици преди старта на шампионата може да струва на даден играч пътуването му до Бразилия.

Андреа Пирло спира с футбола след края на световното

Халфът на Ювентус Андреа Пирло призна, че ще се откаже от националния отбор на Италия след края на световното първенство в Бразилия пре...

В “жертва“ на “моралния кодекс“ рискува да се превърне нападателят на Рома Матиа Дестро, който не попадна в предварителния отбор от 42 играчи заради наказание от три мача след удар в лицето на играч на Каляри в мач от Серия А.

“Омръзнало ми е от определени постъпки на футболистите, коментира Прандели пред figc.it. –Играчите от националния отбор не трябва да се поддават на провокации по време на световното първенство. “Моралният кодекс“ ще бъде в сила дори в последния месец преди старта на турнира. Който сгреши, ще си остане вкъщи. Аз съм сигурен, че грешки няма да бъдат допускани“, категоричен е той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com