Класация нареди Левски пред Байерн и Арсенал

11670
Класация нареди Левски пред Байерн и Арсенал
Снимка: БГНЕС

След като "Левски" успя да продаде Гаджев стана ясно, че той ще успее да заработи 1,2 млн. долара ако изпълни до край договора си със "Севастопол", който предстои да бъде подписан. Първоначално заплатата му ще бъде 40 хиляди долара на месец, като ще се увеличава всеки сезон.

Гаджев е вторият играч, когото „сините“ продават през тази зима, след трансфера на младия талант Антонио Вутов в "Удинезе", пише football24.bg, цитирайки "24 часа".

Най-накрая Левски успя да продаде Гаджев

Ръководството на "Левски" стигна до сделка и продаде Владимир Гаджев в Украйна. Халфът ще продължи кариерата си в елитния "Севастопол"...

Заради футболисти от школата на "Левски" като него, клубът се нареди пред европейски грандове като "Арсенал" и "Байерн" в класация. Тя бе направена от Международния център по спортни науки и подрежда 472 клуба според това колко техни юноши са играли мачове за първите отбори в европейски първенства.

През миналата година това са направили 37 играчи от школата на „сините“ плюс 4-мата, ритали на „Герена“ - Гаджев, Вутов, Борислав Цонев и Димитър Макриев. С тези показатели "Левски" се нарежда на 17-о място, а веднага след него са "Порто", "Арсенал" и "Байерн", докато водач е отборът на „Аякс“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com