Конгресът на ФИФА се превърна в цирк

16695
Конгресът на ФИФА се превърна в цирк
Снимка: Getty Images/Guliver

В пълен фарс се превърна Конгреса на ФИФА, на който днес (29 май) се избира нов президент на Световната футболна централа.

Първо полицията в Швейцария е получила информация за бомбена заплаха на конгреса на ФИФА в Цюрих. Това бе потвърдено от говорителката на полицията Брижит Вог, предаде БГНЕС.

Конгресът се провежда в зала "Халенщадион" в Цюрих. На него трябва да бъдат проведени избори за президент на организацията. "Полицията е там", заяви Брижит Вог пред АФП и отказа да оповести повече подробности.

След това членът на изпълкома на ФИФА и президент на асоциацията по футбол на Конго Констант Омари днес обвини Германия в подкуп.

Омари ясно заяви, че немците са платили на член от ФИФА и това е станало преди избора на Германия за домакин на Световното първенство по футбол през 2006-а година.

"Германия купи глас на член от ФИФА от Океания и по този начин незаконно придоби правото да организира Световното първенство през 2006-а година. Никой не говори за това, защото все пак става дума за Германия", заяви Констант Омари.

Интересен факт е, че немците се пребориха за домакинството на Мондиала с Република Южна Африка точно с глас разлика при гласуването.

Авгиевите обори на ФИФА

Шестима топ-функционери на ФИФА са обвинени в масивна корупция, а президентът на организацията Блатер кандидатства за пети мандат. Бла...

За капак палестинските представители излязоха на трибуната при речта на Блатер и му показаха червен картон, като трябваше да бъдат изведени насила от охраната. Инициативата поведе президентът на Палестинската футболна асоциация Джбрил Раджуб.На всичкото отгоре британският премиер Дейвид Камерън директно призова Блатер да подаде оставка - така, както вчера (28 май) го направи президентът на УЕФА Мишел Платини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com