Ливърпул е все по-близо до титлата

11088
Ливърпул е все по-близо до титлата
Снимка: Getty Images

Ливърпул направи важна крачка към дългоочакваната шампионска титла. В интригуващ двубой играчите на Брендан Роджърс победиха Норич с 3:2. Точни за "канарчетата" бяха Хуупър (54) и Снодграс (77). За Ливърпул се разписаха Стърлинг (4) (62) и Суарес (11).

В началото на двубоя в играта на домакините липсваше каквато и да е агресия. Това позволи на Ливърпул комфортно да изнася топката по земя и да наложи контрол върху мача. Мърсисайдци стартираха по шампионски, като за 12 минути създадоха три чисти голови ситуации пред вратата на Норич, като реализираха две от тях.

Роджърс се надява да върне старата слава на Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че се надява да върне славните времена на "Анфийлд". Мърсисайдци са много близо до своята...

В 4-та минута след пас на направилия силен мач Коутиньо, Стърлинг финтира халфът на Норич Джонсън и с великолепен изстрел от над 30 метра "препарира" Руди. Само 5 минути по-късно, отново след подаване на Коутиньо, Адам стреля, но стражът на Норич изби.

В 11-та минута обаче Руди нямаше какво да направи. След перфектно ниско центриране на Стърлинг, голмайсторът на Ливърпул Суарес засече топката от 10-тина метра и така отбеляза 30-тия си гол от началото на сезона.


Последваха няколко силни минути за Норич, които доведоха до разбърквания пред вратата на Миньоне, няколко статични положения и един удар от далеч. Футболистите на Ливърпул обаче не позволиха на "канарчетата" да стигнат до реално голово положение.

Въпреки, че не отбеляза гол, през първата част на мача капитанът на Ливърпул Стивън Джерард бе над всички. Застанал пред двойката централни защитници, опитният халф внасяше спокойствие в играта на отбора си в защита и даваше началото на повечето атаки.

Луис Суарес: Ще дадем всичко от себе си! Фенове, бъдете спокойни.

Голмайсторът на Ливърпул Луис Суарес призова феновете на отбора да останат спокойни за решаващите срещи от Висшата лига на мърсисайдци ...

До края на първото полувреме двубоят бе равностоен.

Непосредствено след първия съдийски сигнал на второто полувреме крилото на Ливърпул Стърлинг стреля опасно над напречната греда. За разлика от първото полувреме този път това не уплаши домакините и те заиграха много по-уверено. Техните усилия дадоха резултат в 54-тата минута, когато след изпълнението на един тъч отбраната на Ливърпул не успя да се ориентира добре. Стражът на мърсисайдци Миньоне боксира лошо и топката стигна до нападателят на Норич Хуупър, който нямаше проблем да я вкара в опразнената врата и да върне интригата в двубоя.

В 62-ата минута Ливърпул отново поведе с два гола след страхотен самостоятелен пробив на Стърлинг. 19-годишният футболист открадна топката от Джоснън навлезе в наказателното поле, отправи удар и след рикошет топката прехвърли Руди за 1:3.

Норич обаче не се предаде! В 77 минута Олсон центрира отляво, Снодграс надскочи Фланагън и с хубав удар с глава, прати топката във вратата на Миньоле.

До края на двубоя и двата тима имаха своите шансове, но резултатът се запази. Така след загубата Норич е застрашен да изпадне в Чемпиъншип. Ливърпул от своя страна постигна 11 поредна победа и се откъсна на 5 точки от втория Челси, като в следващия кръг приема лондончани на "Анфийлд".

Зинедин Зидан: Джерард заслужава титлата в Англия!

Един от най-великите играчи на всички времена Зинедин Зидан изрази своята подкрепа към халфа на Ливърпул Стивън Джерард в борбата му да...

СТАТИСТИКА:

Мач от 35-ти кръг на Английската висша лига

НОРИЧ - ЛИВЪРПУЛ

0:1 Стърлинг (4)

0:2 Суарез (11)

Зинедин Зидан: Джерард заслужава титлата в Англия!

Един от най-великите играчи на всички времена Зинедин Зидан изрази своята подкрепа към халфа на Ливърпул Стивън Джерард в борбата му да...

1:2 Хуупър (54)

1:3 Стърлинг (62)

2:3 Снодграс (77)

Норич: Руди, Уитакър, Мартин, Търнър, Олсон, Снодграс, Хоусън, Джонсън, Редмънд, Фер, Хуупър (Улфсвинкел 78');

Треньор: Крис Хютън

Луис Суарес: Ще дадем всичко от себе си! Фенове, бъдете спокойни.

Голмайсторът на Ливърпул Луис Суарес призова феновете на отбора да останат спокойни за решаващите срещи от Висшата лига на мърсисайдци ...

Ливърпул: Миньоле, Фланаган, Сако, Шкъртел, Джонсън, Лейва, Джерард, Алън (Агер 81'), Коутиньо (Моузес 75'), Суарес, Стърлинг;

Треньор: Брандън Роджърс

Жълти картони: Снодграс, Търнър (Норич); Шкъртел, Фланаган (Ливърпул);

Съдия: Андре Маринър

Стадион: "Кероу Роуд"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com