Манчестър Юнайтед разпиля Ливърпул на "Олд Трафорд"

73774
Манчестър Юнайтед разпиля Ливърпул на "Олд Трафорд"
Снимка: Guliver/Getty Images

Манчестър Юнайтед изигра най-силния си мач за сезона в Премиършип, след като този следобед "червените дяволи" разбиха с 3:0 големия си английски съперник Ливърпул.

През първото полувреме Уейн Рууни даде аванс на своите с 21', а малко преди края на първата част (40') Хуан Мата вкара гол с глава, но от очевидна засада. Попадението обаче беше зачетено - 2:0.

Това беше едва 6-ия точен удар на испанеца в Премиършип, от които той има цели 5 попадения. Уейн Рууни пък е вкарал 66 и е асистирал за 28 гола в последните си 100 мача на "Олд Трафорд".

През второто полувреме Ван Перси разпечата вратата на Джоунс за 3-и път, след като се възползва от грешка на Ловрен и направи 3:0 в 71'. Това беше негов гол №7 в 10-те му последни мача срещу Ливърпул.

Най-добрият играч на "червените дяволи" обаче отново беше Давид Де Хеа, който спаси 6 100%-ови положения - по 3 на Стърлинг и Балотели, запазвайки вратата си суха. Най-добрата му намеса беше при резултат 0:0 в 11', когато спря останалия сам срещу него Стърлинг.

В Ман Сити са най-добре платени в света

Футболистите на Манчестър Сити са най-добре платените спортисти на света. Това показва проучване на "Sporting Intelligence“, в ко...

За гостите в мача това е поредното разочарование през тази седмица, след като през седмицата мърсисайдци отпаднаха в Шампионска лига. Сега, след 3:0 от Вечния съперник предстои да разберем дали Брендън Роджърс е ръководил последния си двубой начело на тима.

Манчестър Юнайтед вече е в серия от 6 поредни победи, с което тимът се утвърди на 3-о място в лигата с 31 точки - само на 5 от Сити и 9 от Челси. Ливърпул остава на 9-о място с цели 10 точки по-малко от днешния си съперник.

Повече информация, снимки и видео от двубоя вижте НА ТОЗИ ЛИНК

Най-добрите, точни и актуални новини от света на спорта може да четете в Sportline.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com