Монако привлича Диего Симеоне, Диего Коща и Касияс

14469
Монако привлича Диего Симеоне, Диего Коща и Касияс
Снимка: Getty Images/Guliver

Собственикът на Монако Дмитри Риболовлев има доста амбициозен план за лятна селекция. Според „Франс Футбол“, руският милиардер има желание да привлече за треньор на отбора Диего Симеоне, който прави фурор този сезон с Атлетико (Мадрид). Освен него Риболовлев иска да привлече и звездата на "дюшекчиите" Диего Коща, както и най-награждаваният вратар в света Икер Касияс.

По всяка вероятност сегашният наставник на Монако Клаудио Раниери ще напусне „монегаските“ след края на сезона, а Риболовлев иска да има на разположение много силен състав за участието на тима в Шампионската лига през следващия сезон.

Димитър Бербатов с поредно признание

Димитър Бербатов попадна в списъка на 50-те най-добри футболисти в Европа, които остават без договори това лято. Той беше изготвен от а...

Руснакът е силно впечатлен от работата на Симеоне в Атлетико и ще опита да го привлече в своя отбор. Благодарение на специалния данъчен статут на Монако, Симеоне може получава три пъти по-висока заплата, която в момента е около 2 милиона евро на година. Освен това Симеоне би получил тотална финансова свобода да действа по свой план.

Изданието твърди, че Радамел Фалкао ще напусне клуба след края на сезона, а Монако ще опита да купи Коща като негов заместник. Клаузата за откупуване на бразилеца е 38 милиона евро, което не е проблем за Монако.

Касияс пък вече е получил предложение да премине в тима на Димитър Бербатов, като той първо трябва да реши, дали иска да напусне Реал Мадрид. От Монако имат интерес и към Уго Лорис от Тотнъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com