Петте причини за уволнението на Дейвид Мойс

13157
Петте причини за уволнението на Дейвид Мойс
Снимка: Getty Images/Guliver

Английският вестник Daily Mail посочи петте фактора, довели до преждевременното освобождаване на Дейвид Мойс от Манчестър Юнайтед. Шотландецът не се задържа и десет месеца на "Олд Трафорд", след като закопа славния тим. В момента отборът е на седмо място в класирането в Англия и на практика няма никакви шансове да се класира в Шампионската лига.

Ето и причините за раздялата:

5. Сър Алекс Фъргюсън

Най-великият мениджър в британския футбол се оттегли след 26 години начело на Манчестър Юнайтед по подобаващ начин – със спечелена шампионска титла. Извън терена обаче сър Алекс не се справи толкова добре. Юнайтед можеше да привлече далеч по-опитен и успял мениджър, а на пазара свободен беше близкият приятел на Фърги – Жозе Моуриньо. Въпреки това шотландецът натисна за своя сънародник Мойс. Голяма грешка.

4. Маруан Фелайни

Единственият летен трансфер на Мойс се оказа пълен провал. Фелайни така и не успя да намери формата си, която демонстрира преди това в Евъртън. На всичкото отгоре този трансфер доказа липсата на идеи и креативност в Мойс – той реши да заложи на свой бивш играч, след като можеше да избира измежду половин дузина полузащитници от световна класа.

3. Ед Уудуард

Една смяна е напълно достатъчна да разклати основите и на най-успешния клуб. Две смени обаче са пълна катастрофа.  Уудуард стана изпълнителен директор по същото време, когато Мойс пое отбора. Шефът и така не успя да даде гръб на мениджъра, а може би и избърза с уволнението му.

2. Рио Фърдинанд и старите кримки

Няма как да правиш голям отбор, когато нямаш контрол над съблекалнята. А Рио Фърдинанд, Неманя Видич и останалите стари кримки така и не допуснаха Мойс близко до себе си. На всичкото отгоре точно най-опитните играчи бяха най-слаби и на терена.

1. Дейвид Мойс

Встрани от останалите фактори, основната причина за уволнението на Мойс е, че самият той се провали в най-важния си треньорски тест. Шотландецът просто за пореден път доказа, че не всеки е способен да води клуб с голям манталитет. Плахата му тактика, принизените очаквания, непрекъснатите смени – всичко това допринесе за преждевременната раздяла.

В същото време водещите букмейкърски къщи пуснаха залози за нов постоянен мениджър на Юнайтед.

Най-ниска е ставката за Ван Гаал – 2.00. Гигс е с 8.00, а Клоп е с 10.00. Следват Роберто Мартинес с 13.00, Диего Симеоне и Карлош Кейрош с по 15.00 и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com