Реал надхитри Барселона и взе Купата на Испания

13557
Снимки: Getty Images/Guliver

В доста емоционален, макар и не толкова красив мач, отборът на „Реал Мадрид” най-сетне успя да вземе победа над „Барселона” през този сезон и то каква – на финала за Купата на Испания, с 2:1. Така Карло Анчелоти спечели първия си трофей с белите, а „Барселона” претърпя истинско крушение в края на сезона, пропускайки реално последния си шанс за трофей този сезон.

При отсъствието на Кристиано Роналдо определено стоеше въпросът ще успее ли „Реал” да заложи на колективното начало и ще може ли Гарет Бейл да блесне. Още в първите минути уелсецът се нагърби с отговорността да поведе белите и на два пъти стреля към Пинто, като във втория случай само бързата реакция на Хавиер Масчерано му попречи да отправи голов удар.

Меси в Ел Класико-101 удара и 21 гола

За Лионел Меси тази вечер ще бъде поредното издание на Ел Класико, в което със сигурност ще подобри някой рекорд. Срещу Реал (Мадрид) т...

Неизбежното се случи в 11-тата минута – тогава Дани Алвеш загуби топката в полето на белите, те веднага направиха светкавична контраатака с три паса – Иско към Бейл, той за Бензема, а  французинът изведе Анхел Ди Мария зад гърба на защитата в синьо-червено. Аржентинецът овладя топката, напредна и с удар между краката на Жорди Алба по земя матира Пинто – 0:1.

След попадението кризата в редиците на „Барселона” лъсна с пълна сила – каталунците владееха много повече топката и изобщо не знаеха какво да правят с нея, докато „Реал” се бранеше организирано пред наказателното си поле и чакаше за нова контраатака. Десет минути преди края на частта Бейл намери добре Иско в наказателното поле и само шпагат на бранител в синьо-червено предотврати втори гол за „Реал”. Чак пет минути преди почивката Меси отправи опасен удар към Касияс и то след рикошет, но в аут.

И през второто полувреме първото положение беше за „Реал” – Бейл се разходи по десния фланг и след като мина през двама от „Барселона”, стреля с боц към близкия ляв долен ъгъл на Пинто, но топката отиде в аут. В 55-тата минута защитата на Барса подари топката на Бейл на границата на наказателното поле, но от воле уелсецът изкара малко в аут над гредата.

Минутите си течаха, а освен един силен далечен удар на Дани Алвеш право в Касияс, „Барселона” не правеше нищо. Карим Бензема също получи добър шанс след извеждащ пас наляво и удар по земя в близкия ъгъл, спасен от Пинто, а гол на Бейл беше отменен заради засада. И точно тогава, като гръм от ясно небе, каталунците изравниха, при това по крайно необичаен за тях начин – след корнер топката беше качена от Шави на главата на Марк Бартра, който от точката на дузпата стреля безпогрешно и неспасяемо в горния десен ъгъл на Касияс – 1:1.

Анчелоти: Можем да побеждаваме и без Роналдо

Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти смята, че отсъствието на звездата Кристиано Роналдо няма да се отрази съществено върху предст...

Десет минути преди края на редовното време „Реал”, които определено не можеха да превключат след изненадващото изравняване, можеха пак да поведат благодарение на добра игра на Лука Модрич, който се освободи от Серхио Бускетс и от 25-6 метра централно срещу Пинти стреля с все сила, като топката удари външната страна на дясната греда. Това сякаш се превърна в сигнал и в 85-тата минута Гарет Бейл избухна. Всичко стана след като Коентрао взе топката на Меси на левия фланг, пусна веднага пас към тръгващия на скорост уелсец, който просто отвя Бартра, макар защитникът да го избута първоначално зад тъчлинията. Бейл обаче го надбяга, излезе сам срещу Пинто под ъгъл  и мушна топката в близкия му ъгъл – 1:2.

Вторият гол за „Реал” по чудо не беше последван от трети, след като Бензема беше изведен отляво в наказателното поле и стреля, но този път Пинто спаси, а и ударът беше в обхвата му.

В последната минута на редовното време всички фенове на „Реал” за малко да получат удар. Тогава Неймар се отзова сам срещу Касияс и с прав удар го преодоля, но топката се отби в лявата греда и се върна обратно в наказателното поле, където нямаше кой да направи добавка и вратарят на „Реал” я прибра в обятията си.

СТАТИСТИКА:

Барселона – Реал Мадрид 1:2

Контузията на Кристиано Роналдо е по-сериозна

Кристиано Роналдо може да отсъства от терените още две седмици, твърди електронното издание на вестник "АС". Това ще стане факт, ако се...

0:1 – Анхел Ди Мария (11)

1:1 – Марк Бартра (68)

1:2 – Гарет Бейл (85)

Mартино: Спечелване на Купата няма да компенсира провалите

Наставникът на Барселона Херардо Мартино е на мнение, че ще има критики към тима му след финала за Купата на Испания срещу Реал Мадрид....

БАРСЕЛОНА: Хосе Пинто; Дани Алвеш, Марк Бартра (86' Алексис Санчес), Хавиер Масчерано, Жорди Алба (45’ Адриано Кореа); Сеск Фабрегас (60’ Педро Родригес), Андрес Иниеста, Шави Ернандес, Серхио Бускетс, Лионел Меси; Неймар

Треньор: Тата Мартино

РЕАЛ МАДРИД: Икер Касияс; Даниел Карвахал, Серхио Рамос, Пепе, Фабио Коентрао; Шаби Алонсо, Лука Модрич, Гарет Бейл, Анхел Ди Мария (86’ Асиер Ияраменди), Иско (89’ Карлос Касемиро); Карим Бензема (90’ Рафаел Варан).

Треньор: Карло Анчелоти

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com