Ще каже ли Лео Меси "сбогом" на Барселона?

22039
Ще каже ли Лео Меси "сбогом" на Барселона?
Снимка: Getty Images / Guliver

С приближаването на края на сезона и предстоящия летен трансферен прозорец, въпросът дали голямата звезда на „Барселона” Лео Меси не трябва да бъде продаде набира все по-голяма сила, пише в свой анализ Goal.com.

За трансфер на Меси вече се заговори, като сумата, която се завъртя в публичното пространство, е 250 млн. евро. Желаещите са „Манчестър Сити” и „Пари Сен Жермен”. Каталунците обаче вече преговарят за нов контракт с голямата си звезда, на стойност 200 млн. евро за пет години. Или 40 млн. евро на сезон.

Манчестър Сити и Меси влудиха футболния пазар

Собствениците на английския Манчестър Сити влудиха футболния пазар с нечувана оферта за Лионел Меси. Информациите от Острова са, че бог...

Сумата изглежда баснословна, но някои слухове сочат, че тя явно не е достатъчна за гениалния аржентинец. Меси иска повече. И ако сега не направи трансфер, едва ли ще получи повече. Защото сегашният му договор изтича през 2018 година и след него наследникът на Диего Марадона трудно ще може да се пребори за по-голяма сума от който и да е отбор.

Миналото лято легендата на „Барселона” Йохан Кройф „извърши кощунство” – той загатна, че може би Барса трябва да продаде Меси, за да дойде Неймар. Според Кройф с двамата в титулярния състав на каталунците „Барселона” ще има проблеми. И този сезон доказва, че холандският футболен гений изглежда е имал право.

В картината за Барса се намесва и забраната за нови трансфери. Защото каталунците имат нужда от свежа кръв – великата им генерация залязва, защитата отдавна е разграден двор и трябват нови лица. Затова, дори без трансферната бариера, въпросът да даде ли Барса още 200 млн. на Меси без никаква гаранция, че пред него има още много добри дни или да вземе 250 млн. сега, става още по-важен.

Пред Меси също стои важен въпрос – дали не му трябва ново предизвикателство? Той спечели всичко с „Барселона”, при това по няколко пъти и от чисто спортна перспектива няма към какво да се стреми в Испания. А тази пролет и начинът, по който Меси играе, подсказват, че той може „да се примири” с живот извън Барселона. Защото всички виждат – Лео не се влага на максимум, може би заради предстоящото световно, а може би с мисъл за трансфер. А големият сръбски специалист Радомир Антич откровено го обвини, че „симулира дейност”, защото Тата Мартино му променя често позицията на терена.

Тевес: Не съм в конфликт с Меси

Нападателят на Ювентус Карлос Тевес отрече да е в лоши отношения със звездата на Барселона и Аржентина Лео Меси. Слухът разпространява,...

Ще си тръгне ли Меси от „Барселона” след осем незабравими години? Отговорът ще е ясен това лято – горещо футболно лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят