Стоичков: В цял свят футболът е корумпиран

24760
Стоичков: В цял свят футболът е корумпиран
Снимка: Getty Images/Guliver

Футболната ни легенда, Христо Стоичков, не пожали и шефовете на световния и европейски футбол - Сеп Блатер и Мишел Платини. „Камата” бе интервюиран по време на кинофестивала на спортните филми в Милано и ги разкритикува много остро.

Според Стоичков надпреварата за "Златната топка" е нагласена и се знае, че победителят ще е сънародникът на Платини – Франк Рибери. Ето какво сподели героят от САЩ ’94 пред „Гадзета дело спорт”:

Бойко Борисов отговори на Христо Стоичков със снимка

Вчерашните нападки на най-успелия български футболист Христо Стоичков срещу Бойко Борисов предизвикаха мигновена реакция от страна на б...

„Какво мисля за "Златната топка"? Честно казано съм отвратен! Казвам го и потвърждавам. Надпреварата е приключила - и то не според правилата. Последното, което направи Сеп Блатер, бе да даде още дни, за да увеличи шансовете на тези, които играят в националните отбори. А това не е правилно. Ще гледам жребия с усещането, че футболът е целият корумпиран. Наистина има много корупция. Видяхме механизъм, който не е никак почтен. Но целият свят е зад тези хора. Вземете Шампионската лига. Не е нито футбол, нито лига на шампиони. Всичко е само реклама”, коментира легендата.

Той не пропусна да се заяде с италианците заради скандалните отсъждания на реферите по време на полуфинала между България и Италия:

„Не ни дадоха две дузпи. Нямаше как, защото организаторите вече подготвяха финала Италия - Бразилия, който липсваше от 24 години", допълни бившият нападател на "Барселона", цитиран от football24.bg.

Стоичков: Тепърва ще излиза истината за Борисов

Бойко Борисов стои зад клеветите на бизнесмена Красимир Дачев, че съм получил 150 000 тона дървесина без конкурс.Това казва легендата н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com