Суарес без право и на официално представяне на "Камп ноу"

5669
Суарес без право и на официално представяне на "Камп ноу"
Снимка: fcbarcelona.com

Барселона може да се откаже от намерението си да представи официално своето ново попълнение Луис Суарес, заради санкцията, наложена на играча от ФИФА за инцидент на мондиала в Бразилия.

Вчера испанският гранд потвърди, че е привлякъл в състава си уругвайския нападател, който изтърпява четиримесечна дисквалификация. Суарес ще премине медицински изследвания в Испания следващата седмица.

Брендън Роджърс: Направихме всичко възможно да задържим Суарес

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че ръководството на английския тим е направило всичко възможно, за да запази Луис Суарес ...

Според медиите в Испания, които се позовават на компетентни източници, пресконференция и официално представяне на уругвайския национал влизат в конфликт със санкцията на ФИФА в частта "всякаква дейност, свързана с футбола". Този казус може да принуди Барселона да се откаже от традиционната си практика да представя новите си звезди на "Ноу Камп".

През юни 2013 г. на представянето на Неймар присъстваха 90 000 фенове на Барселона. Други предишни звезди, като Сеск Фабрегас, Златан Ибрахимович и Давия Вия бяха посрещнати от запалянковците по същия начин.

От ФИФА вече направиха компромис, като разрешиха Суарес да премине медицински прегледи в новия си клуб. В Барса той ще играе с екип с номер девет, който досега беше притежание на Алексис Санчес. 27-годишният Суарес играеше в Ливърпул от 2011 г. и в 110 мача от Премиършип наниза 69 гола, стана голмайстор на първенството с 31 попадения и ухапа един противников играч - Бранислав Иванович от Челси.

С подобна постъпка уругваецът се "отличи" и на Мондиал 2014, когато ухапа Джорджо Киелини. Именно по тази причина сега Суарес изтърпява четиримесечно наказание. /БГНЕС

Официално: Луис Суарес е играч на Барселона

Трансферът на годината най-после е финализиран! Луис Суарес официално е футболист на Барселона. Уругваецът ще пътува следващата седмица...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com