Тата изложи Барселона и срещу Гранада

15383
Тата изложи Барселона и срещу Гранада
Снимка: Getty Images/Guliver

Борещият се за оцеляване "Гранада" спечели сензационна победа с 1:0 при домакинството на "Барселона" и задълбочи кризата в испанския шампион, който през седмицата отпадна в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Каталунците се нуждаеха от убедителен успех, за да намалят напрежението върху старши треньора Херардо Мартино и да излязат начело в класирането преди гостуването на лидера "Атлетико" (Мадрид) срещу "Хетафе".

Играчите на "Барселона" обаче изиграха много слабо първо полувреме, а през второто направиха няколко пропуска и не успяха да се върнат в мача. Загубата дава възможност на "Атлетико" да се откъсне с четири точки пред каталунците, които ще отстъпят и второто място при победа на "Реал" (Мадирд) срещу "Алмерия".

"Гранада" пък направи важна крачка към спасението, след като се изкачи на 13-ото място с 37 точки и се отдалечи на шест точки от зоната на изпадащите.

Отборът на Лукас Алкарас неочаквано откри резултата срещу "Барселона" още в 16-ата минута. Ясин Браими беше изведен зад разредената защита на гостите, напредна към наказателното поле и прати топката покрай Хосе Пинто.

Четири минути по-късно домакините можеха да получат дузпа, след като Хавиер Масчерано ритна Юсеф ел Араби, но главният съдия Ернандес Ернандес остави играта да продължи.

Голът активизира играчите на "Барселона", които можеха да изравнят в 30-ата минута, но Орестис Карнезис спаси удар на Неймар.

Десният бранител Мартин Монтоя беше най-активният футболист в състава на гостите и направи няколко хубави пробива, но Неймар и Фабрегас не се възползваха от негови подавания.

След почивката "Барселона" наложи по-сериозен натиск. Това доведе до няколко добри положения, но Карнезис се прояви със страхотни спасявания след удари на Фабрегас, Лионел Меси и Серхио Бускетс.

Неймар пък пропусна най-добрия шанс в 80-ата минута, когато беше изведен зад защитата от Алексис Санчес, но отправи слаб удар покрай Карнезис и защитник успя да се върне навреме, за да спре пътя на топката към вратата.

Три минути преди края "Градана" можеше да реши мача с втори гол, след като Ел Араби се озова сам срещу Пинто, но стреля в тялото на вратаря. Все пак домакините задържаха преднината си и постигнаха малко очаквана победа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят