В изключителен мач Севиля отново измъкна трофея в Лига Европа

8334
В изключителен мач Севиля отново измъкна трофея в Лига Европа

Севиля е новият стар шампион в Лига Европа, след като във финалната среща възпитаниците на Унай Емери спечелиха срещу Днипро в един невероятен двубой, завършил при победа с 3:2 на "рохибланкос".

"Червените" изостанаха рано в двубоя, след като Калинчич (7) даде аванс на своите, но в следващите минути Криховияк (28) и Бака (32) обърнаха развоя на събитията. Все пак минута преди края на първата част Ротан с прекрасен удар изравни за 2:2.

Лео Меси избухна и разкова Байерн в Шампионска лига

Лионел Меси изигра поредната си легендарна вечер в Шампионска лига, след като собственоръчно донесе победата на Барселона над Байерн М...

През второто полувреме двата отбора почти нямаха положения, като усещането определено беше за предстоящи продължения. Невероятна поредица от грешки обаче позволи на Бака в 73' да реализира втория си гол в мача и да донесе 4-ата титла за "рохибланкос".

Това е рекорд в турнира, като Севиля е първият отбор, защитил трофея си откакто надпреварата носи името "Лига Европа". Иначе андалусци за втори път стигат успешно до защита на трофея (2006 и 2007 години), като с това постижение може да се похвали още само Реал Мадрид (през 80-те години на миналия век).

Освен това успехът на Севиля означава, че Испания ще има цели 5 участника в Шампионска лига през следващия сезон. Днипро пък не успя да надскочи себе си и се задоволи със сребърните медали.

ВИДЕО И ПОДРОБНОСТИ В SPORTLINE.BG

Арест на високопоставени служители на ФИФА за корупция

Рано тази сутрин швейцарската полиция е арестувала високопоставени служители на ФИФА, съобщи New York Times. Задържаните ще бъдат екстр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят