В крайна сметка и Меси, и баща му отиват на съд за укриване на данъци

8008
В крайна сметка и Меси, и баща му отиват на съд за укриване на данъци

Звездата на Барселона Лионел Меси и неговият баща Хорхе ще бъдат съдени по три обвинения за данъчни измами, потвърди испански съд. Съдията, който разглежда случая, отхвърли искане от обществения прокурор делото да бъде само срещу бащата на футболиста, предаде БГНЕС.

Двамата са обвинени, че са укрили данъци на стойност 4,16 милиона евро между 2007 и 2009 година от приходи от рекламните права на 4-кратния носител на Златната топка. Все още не е насрочена дата за делото, което ще се води в градчето Виянова, на 50 километра южно от Барселона.

Лео Меси и приятелката му станаха родители за втори път

Футболистът на "Барселона" Лео Меси стана баща за втори път. Приятелката му Антонела роди момченце тази нощ. Бебокът ще се казва Бенджа...

Прокурорите поискаха от съда обвинението да бъде само срещу бащата на Меси, който се грижи за делата на сина си, откакто той е дете. Те поискаха присъда от 18 месеца затвор за Хорхе, както и глоба, на стойност половината от укритите данъци. Адвокати, които защитаваха страната на данъчните власти, обаче пледираха самият играч също да бъде съден, а двамата да получат присъди в размер на 22-месеца лишаване от свобода.

В крайна сметка съдията реши, че и Меси трябва да бъде обвиняем по делото, тъй като има "рационални знаци, че престъплението е било извършено и от двамата". В Испания присъди под 2 години лишаване от свобода почти винаги са условни, ако става въпрос за първо нарушение, така че на практика няма шанс двамата да се озоват в затвора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят