Венгер скочи на съдията след хикса в Саутхемптън

8811
Венгер скочи на съдията след хикса в Саутхемптън
Снимка: Getty Images / Guliver

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер наблегна на червения картон, получен от Матьо Фламини, след равенството (2:2) срещу Саутхемптън вчера. Французинът бе изгонен в 81-вата минута и така провали плановете на тима си за финален щурм, с който да стигне до победата.

"Трябва да видя ситуацията отново, но червеният картон ми изглежда пресилен. Фламини игра с топката. Ако се смята, че всяко влизане с двата крака е за червен картон, тогава мога да го приема. Ако обаче ме попитате дали това бе грубо нарушение, бих казал, че не е, защото той игра с топката. Реферът обаче взе решение и ние трябваше да се примирим с него", каза Венгер.

Мачът бе изключително интересен след като Жозе Фонте даде аванс на домакините в 21-ата минута, но Оливие Жиру (48) и Санти Касорла (52) вкараха за пълния обрат. Правещият супер сезон Адам Лалана оформи крайният резултат в 54-ата минута. Ако днес Челси и Манчестър Сити спечелят мачовете си срещу Уест Хам и Тотнъм, то Арсенал ще се озове едва на трета позиция. Въпреки това Венгер остана доволен.

"Отново показахме силен характер. Този път това не бе достатъчно, за да стигнем до победата, но все пак съм доволен от реакцията на отбора", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят