Забраната на Барселона да прави трансфери остава в сила

18090
Забраната на Барселона да прави трансфери остава в сила
Снимка: Getty Images/Guliver

Апелативният комитет на ФИФА отхвърли жалбата на Барселона относно забраната за регистриране на нови футболисти за срок от два трансферни прозореца заради нарушения, свързани с международни трансфери и регистрация на футболисти под 18 години.

Санкцията бе наложена на каталунците на 2 април, след което испанският гранд я обжалва, благодарение на което се сдоби с нови играчи в последните месеци. Решението на Апелативния комитет означава, че Барса не може да купува нови футболисти през януарския трансферен прозорец и през лятото на 2015. Барселона със сигурност ще се жалва и в Арбитражния спортен съд в Лозана.

Луис Суарес: Семейството ми ме измъкна от депресията

Луис Суарес даде първата си пресконференция като футболист на Барселона. Уругвайският нападател говори за инцидента с италианския защит...

Това не е единственият проблем за каталунския гранд. Барселона ще трябва да плати и глоба на стойност от 450 хиляди швейцарски франка, а в идните 90 дни ще трябва да сложи в ред ситуацията с младите играчи.

Припомняме, че докато течеше обжалването, ФИФА позволи на Барселона да осъществи трансфери в настоящия прозорец. Така бяха привлченени Луис Суарес, Клаудио Браво, Марк-Андре тер Стеген, Жереме Матийо, Томас Вермален и още няколко играчи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com