Боят на мача Албания - Сърбия отблизо

60834

Тема №1 из балканските медиите днес е квалификацията за Евро 2016 между отборите на Сърбия и Албания, завършила с масов бой и прекратена малко преди края на първото полувреме.

Първоначално дрон прелетя над терена, пренасяйки знамето на Велика Албания. При опитите на сръбските футболисти да откъснат флага, техни албански колеги ги връхлетяха и започна масов бой. Малко след това на терена нахлуха сръбски привърженици, които също се включиха в мелето.

Провокация спря евроквалификацията Сърбия - Албания (видео)

Отношенията между Сърбия и Албания отдавна не са много приятелски, но днес груба провокация от страна на албански футболни фенове преди...


Според запознати арестуван за пускането на дрона е бил братът на албанския премиер Еди Рама - Орфи. Самият Еди Рама обаче отрече това в Туитър като заяви, че брат му не е задържан, а просто е охраняван, и че той е албански гражданин, който няма нищо общо с политиката.

В същото време бившият журналист от радио "Тирана" Сокол Бекири заяви, че знамето е било пуснато в знак на протест за това, че на албански фенове не е било разрешено да присъстват на мача.

Пред "Ал Джазира" той заяви, че организаторите на провокацията са били привърженици от диаспората, които влезли на стадиона, тъй като единствено те имали паспорти, а и нужните средства за подобно нещо.

Албания не обмисля вариант за "Велика Албания"

Албания подкрепя независимостта на Косово, но не обмисля варианта за т.нар. "Велика Албания", заяви Ремзи Лани, генерален директор на...

В последствие всички задържани от полицията албански фенове са били освободени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят