Борусия Дортмунд победи своя враг в Бундеслигата

30881
Снимки: Getty Images/Guliver

Отборът на “Шалке 04” загуби от “Борусия Дортмунд” в дерби мач от 10-я кръг на Бундеслигата, който се игра на “Фелтнис Арена” в Гелзенкирхен. Момчетата на Юрген Клоп победиха своя враг с 3:1 и продължават да оглавяват втората позиция във временното класиране с 25т. Двубоят бе доста динамичен, като гостите първи отбелязаха гол чрез Аубемаянг в 15-та минута. Малко по-късно, в 30-та, Боатенг изпусна дузпа за домакините от “Шалке” и първото полувреме завърши при резултат 1:0  в полза на “Дортмунд”.

Втората част предложи доста повече емоции и голове. В 51-ва минута Сахин направи резултата 2:0 в полза на “Борусия”, а 13 минути по-късно Майер върна един гол и намали на 1:2. Това обаче не бе всичко и в 75-та минута Блашчиковски оформи крайното 3:1 в полза на “Дортмунд”. След тази загуба “Шалке” заема 5-та позиция във временното класиране с 14т., но все още има доста неизиграни мачове от този кръг и отборът от Гелзенкирхен, най-вероятно ще падне с още няколко позиции.

Няколко забележителни дербита през този уикенд

Шалке - Борусия Дортмунд, събота,16:30 В събота можете да се насладите на немския сблъсък между „Борусия Дортмунд” и &bd...

Същевременно отборът на “Байерн” не допусна изненада и се наложи с 3:2 над “Херта Берлин” и продължава да води в класирането с актив от 26т. Резултатът бе открит още в 4-та минута с гол за “берлинчани” на Рамос, но по-късно на два пъти се разписа Манджукич, съответно в 29-та и 51-ва минута, а в 54-та монита Гьотце направи резултата 3:1 за “Байерн”. Само четири минути по-късно Бен Хатира намали на 3:2, като този резултат се запази до края. Отборът на “Херта” заема 4-та позиция към момента с 15т.

В другите мачове от Бундеслигата до момента “Байер Леверкузен” победи трудно “Аугсбург” с 2:1, като победният гол падна в 83-та минута, а негов автор бе Кан. Така “аспирините” са на 3-то място, също с 25т., като борбата на върха на таблицата към момента е доста интересна.

Отборът на “Майнц” също взе три точки днес, побеждавайки “Айнтрахт Брауншвайг” с 2:0 и към момента заема 10-та позиция с 13т.

Най-изразителен бе резултатът в срещата между “Хановер” и “Хофенхайм”, като гостите “разбиха” своя противник с 4:1, като още в 10-та минута Салихович откри от дузпа за “Хофенхайм”, а само осем минути по-късно Хердлинг направи резултата 2:0 в полза на гостите. През втората част Фирмино се разписа с още две попадения за “Хофенхайм”, а почетния гол за гостите вкара Зане в 56-та минута. Домакините получиха и два червени картона, съответно за Диуф и Марсело.

В Шампионска лига групата на смъртта е непредсказуема

След първите двубои от груповата фаза на Шампионската лига за тази седмица се получиха доста интересни резултати и непредсказуемо класи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят