Челси се спаси с късен гол срещу Манчестър Юнайтед

6134
Челси се спаси с късен гол срещу Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборът на Манчестър Юнайтед не успя да запази възходящата си линия, след като изпусна в последната минута първа победа след цели 9 мача суша срещу Челси. Това се случи при гостуването на "червените дяволи" на "Стамфорд Бридж" - 1:1.

Единственото попадение за Юнайтед в много напечената среща падна в 61-вата минута и беше дело на Джеси Лингаард. Той изигра прекрасно ситуация, в която получи топката с гръб към вратата в наказателното поле след скоростна атака по левия фланг, извъртя се много умело и падайки заби кълбото в горния ляв ъгъл на Тибо Куртоа. В крайна сметка обаче това се оказа недостатъчно и напълно заслужено лондончани изравниха, макар и в самия край.

Приказката на Лестър няма край

Възможна ли е приказката на Пепеляшка във Висшата лига на Англия? След днешното 3:1 за Лестър като гост на големия фаворит на букмейкър...

Иначе като цяло мачът премина на приливи и отливи. Първото полувреме беше крайно приспивно и няма да се запомни с нищо, освен с доста основателните претенции на Немяна Матич в последната минута за дузпа. Тогава халфът стреля от воле и Дейли Блинд се хвърли буквално като вратар, с протегнати пред лицето си ръце, за да блокира удара. Топката удари играча на Юнайтед в гърдите и се плъзна по дясната му ръка, но това не се стори достатъчно на съдията за дузпа.

След гола на Лингаард Челси имаше тотално предимство, но Давид Де Хеа отказа домакините с две извънземни спасявания. И в двата случая испанецът изби удари, насочени точно под гредата му, при това от максимум 9-10 метра разстояние. В първия случай отказан беше Бранислав Иванович, който изстреля страхотно воле с извъртане с левия крак - нещо подобно на гола на Зинедин Зидан срещу Байер Леверкузен на финала на Шампионската лига през 2002 година, с тази разлика, че Зидан тогава вкара. Вторият спрян беше Сеск Фабрегас, който се измъкна отдясно и стреля под гредата в близкия ъгъл, само за да види котешкото изпълнение на Де Хеа.

И когато надеждата за сините си отиваше, Юнайтед беше пробит в центъра на защитата. Грубата грешка позволи на Диего Коща да излезе сам срещу Де Хеа, да го излъже и да изравни на празна врата - 1:1.

С равенството Манчестър остава на пето място във временното класиране, с 41 точки, на 6 пункта зад градския си съперник Сити. Челси пък е здраво затънал в долната половина на таблицата - само 30 точки и 13-то място.

По традиция Арсенал се провали срещу Челси

Винаги, когато дойде решителният момент, Арсенал на Арсен Венгер се проваля. Точно това се случи в крайно символичния домакински сблъсъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com