Французите още си спомнят за България

21743
Снимки: Getty Images/Guliver

Наставникът на Френския национален отбор, Дидие Дешан, все още си спомня кошмара от есента на 1993г., когато Емил Костадинов и компания ги лишиха от участие на Световното в САЩ насред Франция. Тогава Дешан бе част от злополучно отпадналия отбор на Франция.

Сега той се опитва да вдъхне кураж на играчите си, преди решителните баражи с Украйна, първият от които е още този петък, а реваншът - на 19-ти ноември. Явно "петлите" са си взели поука и имат голям респект от непредсказуемите отбори от Източна Европа.

Мексико и Уругвай с разгроми

Може да се каже, че Уругвай и Мексико са вече на световното по футбол в Бразилия, след като вчера разгромиха противниците си. В зона CO...

Ройтерс Париж: "Франция трябва да излезе без страх срещу Украйна и да избегнат сценария срещу България, които преди 20 години ни лишиха от финалите в САЩ". Това е и един от малкото случаи, в които Дидие Дешан и въобще французите, не са се класирали за голям форум.

"Тези мачове са специални и ще са много трудни. Трябва да играем без напрежение", коментира Рибери.

Поражението от България в групите през съдбовния 17-ти септември 1993г. с гола на Емо Костадинов в последната минута насред "Парк де Пренс", никога няма да се забрави от "петлите" и ще им е като обеца на ухото.

Със сигурност сегашното им поколение не си спомня нищо: "Франция - България? Не, не ми говори нищо", коментира 8-месечният тогава Погба.

Представители на ФИФА посрещат Гана относно сигурността в Кайро

Генералният секретар на ФИФА, Жером Валке, ще се срещне с официални лица от футболната асоциация на Гана и спортният им министър, за да...

В съзнанието на Дешан обаче онази вечер никога няма да се изтрие и ще му е за поука. "Трябва да забравим миналото и да се концентрираме изцяло върху победата", казва Дешан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com