Интересът към Неймар не стихва

6816
Интересът към Неймар не стихва
Снимка: Gulliver/ Getty Images

Един от лидерите на Барселона в лицето на Неймар засега не възнамерява да напусне каталунците, въпреки че е получил апетитна оферта от друг клуб. 

За открилата се възможност съобщи бащата на бразилеца, след като даде показания по делото за укриване на данъци от сина му. Стана ясно и, че от следващия сезон заплатата на Неймар в Барселона ще нарасне значително. В момента той заработва по 9,1 млн. евро годишно, а от лятото сумата ще се увеличи автоматично на 17,6 млн. Тези условия са договорени в контракта на нападателя, който той подписа с испанския гранд през 2013 година.

5-те най-високоплатени футболистки в света

Женският футбол не е и наполовина толкова популярен, колкото е мъжкият. Затова и не е особена изненада, че нежната половина на футбола ...

Междувременно прокуратурата в Бразилия повдигна обвинения на нападателя на Барселона за укриване на данъчни задължения и фалшификация на документи в продължение на седем години. Според прокуратурата, нарушенията са били извършени в периода от 2006 до 2013 г., когато Неймар подписа контракт с Барселона. Освен на футболиста обвинения са повдигнати на неговия баща Неймар да Силва Сантос, бившия президент на Барселона Сандро Росел и настоящия ръководител на каталунския клуб Хосеп Мария Бартомеу.

По официални данни трансферът на нападателя през 2013 г. е струвал на Барселона 57,1 млн. евро, от които 17,1 са били преведени на Сантос, а другите 40 млн. - на компанията на родителите на Неймар. Испанските прокурори повдигнаха обвинения на Барселона, Бартомеу и Росел за измами за повече от 13 млн. евро. По-късно Бартомеу заяви, че с оглед на платените данъци трансферът на Неймар е достигнал 86,2 млн. евро.

Кой е бил клубът, тръгнал да отмъква Неймар от "Камп Ноу" - вижте в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com