Манчестър Сити продължава напред във ФА Къп

7691

След един куп мачове без победа на "Британия Стейдиъм", шампионите от "Манчестър Сити" най-после надделяха над "Стоук Сити". Резултатът между двата отбора в мача от четвъртия кръг за Купата на Футболната асоциация след 90 минути игра е 1:0 за "Манчестър Сити".

Шампионите взеха успеха с гол в 85-тата минута на Пабло Сабалета, който засече отблизо пас по земя от десния фланг на Агуеро, който Един Джеко не успя да засече, но омекоти без да иска отлично за аржентинския защитник. Като цяло "Сити" беше по-добрият отбор и не пести сили или играчи в преследване на победата, но това може да коства доста на отбора, тъй като капитана им Венсан Компани се контузи.

Инфарктен гол донесе трите точки на Сити

Манчестър Сити скъси преднината до водача Юнайтед с гол в 90-ата минута, донесъл на „Гражданите“ 3-те точки срещу Рединг (1...

През първата част Давид Силва нацели гредата на домакините, а Райън Шоукрос вкара гол във вратата на Костел Пантилимон, но той беше отменен заради засада. Второто полувреме мина при по-добра игра на "Манчестър Сити", а преди гола Гарет Бари имаше отличен шанс да вкара, но не спря добре интелигентен пас на Силва и позволи на вратаря на "Сток Сити" Томас Сьоренсен да спаси положението със жертвоготовен плонж.

Следващият противник на "Манчестър Сити" в турнира ще е ясен след утрешния жребий.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com