Манчестър Юнайтед поздрави Бербатов с четири салюта

10570

В мач от четвъртия кръг на ФА Къп, напълно лишен от интрига, отборът на "Манчестър Юнайтед" разгроми с 4:1 тима на Димитър Бербатов "Фулъм".

Завръщането на Митко на "Олд Трафорд" се превърна в много горчив хап, след като още в третата минута Аарън Хюз направи изключително глупава дузпа. Защитникът игра с ръка при един корнер, буквално правейки чадър на Крис Смолинг. Зад топката застана иконата на червените дяволи Райън Гигс, който не прости на Шварцер, макар австралийският вратар да докосна удара.

Ще се смее ли последен Червеният дявол?

В деня за размисъл преди референдума е редно да се потърси източник на вдъхновение за изчистване на съзнанието. И какво може да е по-до...

През първото полувреме това попадение се оказа единствено, но положения не липсваха, главно пред Шварцер. В пропуските за "Юнайтед" най-деен беше Уейн Руни, който можеше да вкара най-малко два гола. В средата на частта Деймън Дъф също игра с ръка в наказателното поле, но съдията не даде дузпа, макар нарушението да беше кристално. В последната минута на полувремето пък "Фулъм" трябваше да получи дузпа, след като при един корнер Смолинг прегази Хюз, но явно разбирането за "мъжка игра" т.е. ръгби на Марк Клатенбърг надделя и в тази ситуация.

Второто полувреме почна с натиск на "Юнайтед", които решиха мача за две минути между 50-тата и 52-рата. Тогава Руни и Хавиер Ернандес се разписаха, наказвайки неадекватната защитна постройка на "Фулъм". Ернандес вкара още един гол в 66-та минута, макар и малко щастливо след рикошет, а в 77-та Аарън Хюз с единствения точен удар на гостите в мача вкара почетен гол. Това стана след корнер и мързелива игра на Уейн Руни в защита, който позволи на Хюз да го финтира с тяло и да си осигури чиста позиция за стрелба с глава.

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com