Милан и Наполи потриват доволно ръце

8109

"Наполи" и "Милан" се оказаха големите печеливши след 22-рия кръг в Серия А, но преди да бъде изигран мачът на "Интер" с "Торино".

Неаполитанци успяха да победят като гост тима на "Парма" с 2:1, късен гол на звездата си Единсон Кавани. Уругваецът вкара в 85-тата минута, след като преди това Марек Хамшик откри в средата на първото полувреме, а Паоло Канаваро си вкара автогол в 74-тата минута. Така "Наполи" вече е на само три точки от лидера "Ювентус", който снощи завърши наравно като домакин с "Дженоа".

Същевременно "Милан" спечели с 1:0 като гост на "Аталанта" и се доближи на седем точки от зона Шампионска лига, като росонерите вече заемат пето място във временното класиране на италианския шампионат. Голът за "Милан" вкара младата им звезда Стефан Ел Шарауи още в 29-тата минута след добър пас на младия френски нападател МБайе Нианг. Това беше 15-ти гол за Шарауи в Серия А. Росонерите направиха и доста пропуски, които можеха да им струват скъпо, но "Аталанта" остана с човек по-малко в 59-тата минута, което сериозно ограничи опитите им да изравнят.

В останалите мачове по-интересен резултат е този в  Генуа. Там "Сампдория" се отдалечи от зоната на изпадащите с ударен успех с 6:0 като домакин на "Пескара". Четири гола за домакините вкара младата надежда Мауро Икарди, докато по един добавиха Мартинс и Обианг.

Други резултати от Серия А:

Кавани разпердушини Рома

Отборът на "Наполи" отговори по най-добрия начин на неприятностите отпреди Коледа и размаза "Рома" в дербито от 19-ия кръг на Серия А -...

Болоня - Рома 3:3

Катания - Фиорентина 2:1

Каляри - Палермо 1:1

Удинезе - Сиена 1:0

Ювентус се справи с Милан след продължения

В чакания с най-голям интерес четвъртфинал от Купата на Италия шампионът "Ювентус" се справи с 2:1 след продължение с тима на "Милан". ...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com