Океания иска да се присъедини към Азия за бъдещи световни квалификации

21377
Океания иска да се присъедини към Азия за бъдещи световни квалификации
Снимка: Getty Images/Guliver

Зона Океания е най-слабата конфедерация във футболно отношение. Тя е съставена от множество малки островчета, поради което те искат да комбинират квалификационните си кръгове със зона Азия, за да имат по-добри шансове да стигнат до класиране на световни финали.

 В момента от зона Азия четирите най-силни отбора отиват директно на световния форум, а петият минава през междуконтинентален бараж, който тази година се игра между отборите на Йордания и Уругвай. От своя страна, отборите от зона Океания нямат участник, който директно да се класира и не само това, ами регионалният шампион само играе бараж, който тази година бе между тимовете на Мексико и Нова Зеландия. Отборът на Нова Зеландия е играл на световни финали през 1982г. и 2010г.

С общ резултат 9:3 Мексико ще играе в Бразилия

Още през първата част Пералта направи хеттрик и след 4:2 снощи и 5:1 в първата среща отборът на Мексико отново ще участва на световни ф...

Поради факта, че Нова Зеландия е шампион на зона Океания редовно, а тази година бе разбит от Мексико с общ резултат от двете срещи 9:3, те искат да се присъединят към азиатската зона. С оглед на погрома над „шампиона“, едва ли отбори като Нова Каледония, Таити и Соломонови острови, които са другите най-добри след Нова Зеландия през тази кампания, имат шансове за класиране на световно.

„Със сигурност трябва по някакъв нячин шампионът на Океания да се присъедини към структурите на зона Азия“, апелира Франк ван Хатъм от футболната федерация на Нова Зеландия.

От своя страна президентът на Азиатската федерация, Шейх Салман бин Ибрахим, заяви, че е отворен към подобна стъпка. Ван Хатъм заяви, че неговата федерация води подобни диалози от няколко години. През 2006г. тази стъпка направи Австралия и сега страната има по-големи шансове за класиране на световни финали, докато Нова Зеландия играе срещу страшно слаби противници и изведнъж се изправя срещу Мексико, които буквално ги помитат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят