ПСЖ покори Лондон и е 1/4-финалист в Шампионска лига

4692
ПСЖ покори Лондон и е 1/4-финалист в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/ Getty Images

Френският първенец Пари-Сен Жермен е четвъртия 1/4-финалист в Шампионска лига, след като Златан Ибрахимович и компания надиграха за втори пореден път Челси с 2:1 и с общ резултат 4:2 си заслужиха място в топ 8 на най-комерсиалния клубен турнир.

Срещата на "Стамфорд Бридж" почна с превес на гостите от Париж, които поведоха още в 15' с изненадващ гол на Адриен Рабио, който смени в титулярния състав контузения Марко Верати.

След попадението обаче "сините" се активизираха и натиснаха съперника дълбоко в неговата половина. Те се отчетоха с няколко пропуска преди да настъпи 27'. Тогава Вилиан пусна пас за Коща в наказателното поле, а испанският нападател се освободи отлично от Тиаго Силва и с кинжален удар успя да изравни резултата.

До края на полувремето Трап направи две страхотни спасявания, а в началото на второто полувреме немският вратар отново се отчете с две ключови намеси срещу Вилиан и Азар.

Точката на пречупване за Челси настъпи в 60', когато катализаторът на всичко хубаво на терена - Диего Коща, получи разтежение в бедрото и се наложи да напусне принудително терена. Оттам насетне Челси не създаде нито едно голово положение, а в 67' всичко в мача беше решено.

Ясни са първите 1/4-финалисти в Шампионска лига

Реал Мадрид за втора поредна среща срещу Рома не успя да очарова с играта си, но за втори пореден път стигна до успех с 2:0 над "вълци...

Анхел Ди Мария получи топката на лявото крило и осъществи брилянтно двойно подаване с Тиаго Мота, който го изведе чудесно към наказателното поле. Аржентинският ас погледна къде е разположен Златан Ибрахимович и прати топката право на крака на Ибра, който реализира 50-ия си гол в европейските клубни турнири - 2:1 за ПСЖ.

До края на двубоя парижани спокойно разиграваха в центъра, пропускайки още няколко положения да покачат резултата на 3:1.

Какво стана в мача Зенит - Бенфика четете в Sportlive.bg 

Четете още спортни новини в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят