Реал срещу Барса - кой кого?

31010
Реал срещу Барса - кой кого?

Уикендът все още е далеч, но за големия футбол почивка няма. А по-големи мачове от тези, които предстоят, трудно могат да се намерят. Затова пригответе пиячката, заложете в „Лаком за гол” и се забавлявайте до дупка с магията на Цар Футбол. А ако жена ви ви мрънка – ами почерпете я и нея, защото рискувате хем да ви стъжни живота, хем да ви бие в „Лаком за гол”, което ще е ви стъжни допълнително живота.

„Реал Мадрид” – „Барселона”, сряда (30 януари), 22:00 часа


В самия край на първия месец от 2013 година (по)читателите на Actualno.com и „Лаком за гол”, както и всички футболни фенове у нас и по света ще могат да се насладят на поредното издание на Ел Супер Класико – най-гледаното дерби в света.

Сблъсъкът между „Реал Мадрид” и „Барселона” този път е на полуфинал за Купата на краля, като победителят ще се реши след изиграването на два мача. Домакин на първата среща е Белият балет, а каталунците ще приемат „Реал” в реванша на 27 февруари.

Досега през сезона двата отбора са на коренно противоположни полюси. След смяната на Хосеп Гуардиола с Тито Виланова каталунците буквално летят по терена и направиха нов рекорд в Примера Дивизион по най-добър старт – 19 мача без загуба, от които 18 победи. Едва в 20-ия кръг срещу „Реал Сосиедад” Барса загуби, като при това водеше с 2:0, но допусна обрат.

За „Реал”, обаче, настоящият сезон е пълен провал – поне по стандартите в Мадрид и на Жозе Моуриньо. Мадридският колос е едва трети във временното класиране в Испания, на унизителните 15 точки зад „Барселона”. Освен това, за разлика от „Барселона”, „Реал” не можа да спечели групата си в Шампионската лига и жребият натресе кралския клуб право на „Манчестър Юнайтед”. Отделно напоследък все по-усилено се говори за смяна на Жозе Моуриньо, който успя да се скара с две от големите звезди в клуба – иконата Икер Касияс и вторият най-добър футболист в света Кристияно Роналдо, макар засега скандалите да не достигат най-висока точка на кипене и президента на мадридчани Флорентино Перес да отрича, че Специалния ще напусне Мадрид.

Предвид всички тези тегоби турнирът за Купата на краля може да се окаже единственият шанс на „Реал” да спечели трофей през този сезон. От друга страна обаче „Барселона” едва ли ще пропусне шанса да натика още по-дълбоко в калта вечния съперник.

Първи победител в "Лаком за гол" - търсят се още цели четирима

И така – завърши първият месец от играта на Actualno.com „Лаком за гол”, а с нея вече имаме и първия победител в нея....

През последните две години обаче вече се наблюдава леко пренасищане от това дерби. А доста по-скандални анализатори като Сид Лоу например сериозно зачекнаха темата дали „Реал” и „Барса” не си „отстъпват” леко и не се редуват във вземането на „трофеи”. Затова, макар и да звучи твърде нихилистично и подозрително, не може да се пренебрегне вероятността сега „Барселона” да не е толкова мотивирана в този турнир.

През този сезон двата отбора вече се срещнаха в мач за първенство на „Ноу Камп”, като мачът завърши наравно – 2:2, с по два гола на Меси и Роналдо. В самата среща направи впечатление разсеяната игра в защита и на двата отбора.

Персоналният двубой между Меси и Роналдо вероятно ще продължи и в този двубой – дотук в турнира за Купата на краля те имат по четири гола, а леко учудващо голмайстор номер едно в турнира що се касае до справката с двата отбора е Давид Вия, който има пет попадения. В Примера обаче Меси и Роналдо са кралете – 33 гола за аржентинеца през този сезон и 21 за португалеца.

За Купата на краля през този сезон „Барселона” все още не са допуснали загуба във вече шест мача, докато „Реал” имат едно поражение, но са спечелили четири и са завършили наравно в една среща.

Меси вкара 4 и влезе в историята. Отново

Аржентинецът стана най-младият играч, вкарал над 200 гола в Ла Лига. Това Меси направи снощи, след като вкара 4 гола във вратата на &bd...

По отношение на съставите нещата са крайно интересни. „Реал” са без капитана си Икер Касияс, който получи фрактура на ръката в предишния мач за Купата на краля – реванша срещу Валенсия, завършил 1:1. За негов заместник спешно беше купен от „Севиля” за 3,5 млн. евро Диего Лопес – юноша на „Реал Мадрид”, който е играл и във „Виляреал”. Аут от състава на белите е и контузеният Пепе, наказани са Фабио Коентрао и Серхио Рамос.

За „Барселона” добрата новина преди сблъсъка с „Реал” е, че магическият халф Шави преподписа договора си с клуба – до 30 юни 2016 година. Каталунците нямат проблеми със състава си.

В предстоящия мач наказание за реванша рискуват да си изкарат Хавиер Масчерано и Сеск Фабрегас, ако си изкарат жълт картон. Същото важи за белия ас Кристияно Роналдо.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за „Барселона” – 2.40 за победа на каталунците срещу 3.30 за победа на „Реал” и 3.83 за равенство.

Прогноза: 12

Ливърпул стана голямата жертва във ФА Къп

Изненадите в турнира на ФА Къп нямат край. След като днес "Челси" едвам се спасиха, а "Тотнъм" загуби от първодивизионния "Лийдс", слав...

„Арсенал” – Ливърпул”, сряда (30 януари), 21:45 часа


На фона на сблъсъка между Реал и Барса, дербито между „Арсенал” и „Ливърпул” остава в сянка. Но въпреки това мачът между двата отбора си остава едно от класическите противопоставяния в Англия и събира огромен интерес.

Както се случва през последните години, двата отбора трябва да се примиряват, че нямат необходимия ресурс да защитават големите си имена и са аут от борбата за титлата. Нещо повече – и „Арсенал”, и „Ливърпул” рискуват да пропуснат участие в Шампионската лига догодина. И докато за червените от „Анфийлд” това изобщо не е новина (те не са били в най-комерсиалния клубен турнир от 2010 година насам), то за „Арсенал” такова положение ще е непознато, откакто беше вкаран формат за участие от четири отбора от Премиершип в този европейски клубен турнир.

Като временна форма и двата отбора имат по три победи и две загуби в последните си пет мача. И двата отбора обаче преживяха някои много неприятни моменти. „Арсенал” загуби и двете големи дербита в този отрязък от мачове – срещу „Челси” и срещу „Манчестър Сити”, докато „Ливърпул” преживя голямо унижение срещу третодивизионния „Олдъм” в четвъртия кръг на ФА Къп.

Ел Супер Класико на полуфинал за Купата на краля

Отборът на "Барселона" успя да преодолее неприятния резултат от първия мач и да си осигури класиране на полуфинал в турнира за Купата н...

В преките двубои между двата тима има доста голямо изравняване – 67 победи за „Арсенал” и 66 за „Ливърпул” в мачове за първенството, при 47 равенства. Интересен факт е, че в последните пет дербита между двата отбора домакинът по правило не печели. През този сезон „Арсенал” вече победи „Ливърпул” с 2:0 на „Анфийлд”.

При съставите по-големи проблеми има „Ливърпул”. За червените аут са Глен Джонсън, Пепе Рейна, Хосе Енрике и Мартин Кели, което поставя голяма въпросителна пред треньора Брендън Роджърс как ще оформя защитата. Реално Роджърс няма никаква вариация за бековете, а на вратата ще трябва да избира между вечно несигурния Дони и австралийския страж Брад Джоунс. За „Арсенал” няма да е на линия защитникът Томас Вермален, ще липсват още дълготрайно контузеният Микаел Артета и вратарят Лукаш Фабиански.

Средните ставки сочат предимство за топчиите – 2.40 за победа на „Арсенал”, 3.25 за победа на „Ливърпул” и 3.53 за равенство.

Прогноза: х1

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com